Δέκα μόλις λεπτά από την πόλη της Χαλκίδας, στην γραφική παραλία στο Μπούρτζι, η οικογένεια Μπιθικούκη δραστηριοποιείται στην εστίαση από το 1974 όταν ο παππούς Βαγγέλης και η γιαγιά Δήμητρα έψησαν την πρώτη αλανιάρα τσιπούρα και σερβίρισαν την πρώτη αχνιστή ψαρόσουπα. Η παραλία στο Μπούρτζι δεν είναι δημοφιλής για θαλασσινά μπάνια, αλλά είναι διάσημη για γευστικές βουτιές στους πεντανόστιμους θαλασσινούς μεζέδες. Αυτόν τον πλούτο της θάλασσας προσέφερε απλόχερα η οικογένεια Μπιθικούκη, στους επισκέπτες που έρχονται κυρίως από την Αθήνα για να γευτούν τα καλοψημένα ψάρια, τα ελαφροτηγανισμένα καλαμάρια, τις τέλειες τηγανητές πατάτες, τις ολόφρεσκες σαλάτες, το καλό κρασί και κυρίως την φιλική και άψογη εξυπηρέτηση. Τον παππού Βαγγέλη ακολουθεί με συνέπεια η δεύτερη γενιά, ο πατέρας Δημήτρης χωρίς να παρεκκλίνει ποτέ από την ποιοτική πορεία. Τώρα στο τιμόνι της οικογενειακής επιχείρησης βρίσκεται η τρίτη γενιά με τον Βαγγέλη και την σύντροφο του Αθανασία, να πατούν με εμπιστοσύνη στην παράδοση του χθες και να στήνουν με σιγουριά και αισιοδοξία τα αυριανά πρότυπα που θα σηματοδοτήσουν την νέα εποχή.








Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην ακτή του Ευβοϊκού, με το άρωμα της θαλασσινής αλμύρας και τη νοστιμιά των φρέσκων ψαριών που έψηνε η γιαγιά μου στο οικογενειακό εστιατόριο. Έτσι ήταν νομοτελειακό μάλλον να βρεθώ κι εγώ πάνω από τις μαρμίτες αφού αποφοίτησα πρώτα από την Νομική Σχολή Αθηνών και στη συνέχεια από την Σχολή Μαγειρικής Le Monde.
Ίσως αυτό ακούγεται παράξενο σε πολλούς. Για μένα όμως το σημαντικότερο στη ζωή είναι να ακολουθείς το δρόμο που σου δείχνει η καρδιά με τους κανόνες που σου βάζει το μυαλό!
Είναι μεγάλη πρόκληση -και ευθύνη- να αναλάβεις την συνέχιση μιας οικογενειακής επιχείρησης βάζοντας την προσωπική σου σφραγίδα. Από τη στιγμή που το αποφάσισα όμως ο δρόμος ήταν μονόδρομος.
Στην μαγευτική θέση στο Μπούρτζι, η οικογενειακή ψαροταβέρνα Μπιθικούκη, αναγεννήθηκε ως Αλάτι-Γεύσεις της Θάλασσας, ονομασία που συνοψίζει τις αναμνήσεις και τις εμπειρίες της ζωής μου.
Μαγειρεύω από αγάπη και με αγάπη. Η μαγειρική είναι η δική μου «καλλιτεχνική» ματιά, γιατί κάθε πιάτο που φεύγει από τα χέρια μου θέλω να είναι ένα μικρό έργο τέχνης με γεύση, άρωμα, και πάνω απ’ όλα με τις καλύτερες πρώτες ύλες.
Μαγειρεύω χωρίς συμβιβασμούς στην ποιότητα και στην ασφάλεια γιατί το φαγητό πρέπει να είναι αληθινή τροφή, νόστιμη, θρεπτική, υγιεινή.
Μαγειρεύω με ειλικρίνεια και οδηγό την αθωότητα των παιδικών μου χρόνων, που αναζητούσα την νοστιμιά σε μια φρεσκοκομμένη ντομάτα, σε ένα τραγανό γαύρο, στην απόλυτη τηγανητή πατάτα.
Μαγειρεύω με τις γνώσεις και τις τεχνικές του επαγγελματία μάγειρα, με στόχο να συνθέτω και να απλοποιώ συγχρόνως, με όσα καλούδια μου προσφέρει ο τόπος μου.
Μαγειρεύω γιατί η μαγειρική είναι η αιτία μου, είναι η έκφραση μου, είναι το μήνυμα – δώρο για όλους εσάς που με τιμάτε με την παρουσία σας στα τραπέζια μου.